Wie in het licht gaat staan, ontmoet haar schaduw. Wie bewuster wordt, zal onbewuste zaken tegenkomen. Wie voluit wil leven, zal juist datgene ervaren wat haar weerhoudt. Wanneer je aanloopt tegen dingen die je uit je kracht halen, is het tijd om te vertrouwen op je binnenwereld. Want naast dat jouw onbewuste de bron is van jouw geschiedenis, is het ook een bron van liefde en vormt het een directe toegang tot jouw antwoorden en heling van (oude) pijn.

Hypnotherapie & integrale psychosociale therapie

Hypnotherapie is een therapievorm (anders dan toneelhypnose) waarbij het zelfhelend vermogen van het onbewuste centraal staat en wordt aangesproken via trance. Trance lijkt op dagdromen, je bent je bewust van je omgeving en tegelijkertijd kom je in contact met de diepere lagen van je psyche. Binnen moderne hypnotherapie is het onbewuste van jou als cliënt in charge.

Integrale psychosociale therapie houdt in dat er gewerkt wordt vanuit de behoefte en vraag van de cliënt. Er wordt gewerkt met een breed scala aan (veelal evidence based) methoden en technieken zoals Bevrijd Jezelf TherapieDistraction Reprocessing Therapy (afgeleid van EMDR), Transactionele Analyse, Sociaal Panorama en pijnveranderingstechnieken. Ook wordt gewerkt met opstellingen.

  • stressgerelateerde klachten (gespannenheid, lichamelijke spanning, overspannen, overwerktheid, burn-out)
  • traumaverwerking
  • angsten
  • depressie
  • zingevingsvraagstukken
  • rouwproblematiek
  • lichamelijk onverklaarbare klachten (SOLK)
  • omgaan met veranderingen zoals ontslag, scheiding, verhuizing, ziekte, overlijden van geliefden
  • identiteitsvraagstukken en toekomst
  • zelfvertrouwen en assertiviteit

Waar jij tegenaan loopt staat centraal: van beperkende overtuigingen tot onverwerkte pijn, van emotioneel ongemak tot het beu zijn zoals het gaat. Het kan zijn dat je vage klachten hebt of juist concreet weet te formuleren wat het probleem is. Als jij voelt dat het tijd is om zaken aan te gaan, is hypnotherapie een prettige en effectieve manier om dit te doen.

… en wat weinig mensen weten: hypnotherapie is de snelste route naar persoonlijk leiderschap.

“Wat heb ik veel aan jouw sessies gehad! Er is zoveel gebeurd, zoveel duidelijkheid gekomen. Na jarenlange therapie waar niet zoveel gebeurde, was dit traject een enorme verdieping. Ik heb vooral belangrijk inzichten in gezins- en familiedynamiek gekregen. Je werkwijze is precies en je persoonlijkheid heel fijn. Dat voelt samen veilig. Het heeft geresulteerd in dat ik me krachtiger voel en dat ik op moeilijke momenten sneller bij mezelf kan komen. Ik wil je enorm bedanken.”

Saskia, ondernemer
Contact